Κουφωματα αλουμινιου απο τη Fenestral

Συντηρώντας τα Κουφώματα Αλουμινίου σας

Αν στο σπίτι σας έχετε εγκαταστήσει κουφώματα αλουμινίου, τότε πιθανότατα θα έχετε βιώσει την απογοήτευση που προκαλεί η σκέψη πως να τα διατηρείτε σε άριστη λειτουργική κατάσταση και καθαρά. Υπάρχουν εύκολες ενέργειες για να παραμένουν τα κουφώματα σε καλαίσθητη και άψογη κατάσταση.

Αρχικά, να αφαιρείτε τους ρύπους και τους λεκέδες τακτικά από τις ράγες και στα σημεία όπου σφραγίζουν τα παράθυρα. Μπορείτε να τα καθαρίζετε με ειδική βούρτσα ή με την προεξοχή που τοποθετείτε στην άκρη της ηλεκτρικής σας σκούπας.

Στη συνέχεια, να ψεκάζετε τις ράγες με λιπαντικό από σιλικόνη αφού το καθαρίσετε, ώστε να τις λιπάνετε και να αποτρέψετε την εμφάνιση σκουριάς και τη διάβρωση του χρόνου. Παράλληλα, τα κουφώματα αλουμινίου μπορούν να περαστούν με ένα ειδικό κέρωμα που τα προστατεύει περαιτέρω και τα κάνει να αστράφτουν. Κουφωματα αλουμινιου απο τη Fenestral

Ο περιοδικός έλεγχος για παρουσία μούχλας στο εξωτερικό των παραθύρων και θυρών μπορεί να πραγματοποιηθεί βάζοντας λίγη χλωρίνη στην περιοχή που υποπτεύεστε. Αν υπάρχει μούχλα, τότε πιθανότατα να εμφανιστούν μικρές φυσαλίδες στην περιοχή. Ταυτόχρονα, να είστε σίγουροι ότι το καθαριστικό διάλυμά σας δεν θα βλάψει το τελείωμα των αλουμινίων σας και να δοκιμάσετε το διάλυμα σε μία δυσδιάκριτη περιοχή προτού πλύνετε τα κουφώματά σας.

Όταν η μούχλα και η υγρασία εισβάλλουν στο σπίτι σας, ενδεχόμενα πρώτα θα τις μυρίσετε και μετά θα τις παρατηρήσετε. Η μούχλα παράγει μία συγκεκριμένη δυσοσμία και είναι ορατή σε διάφορα χρώματα, από το πράσινο μέχρι το μαύρο. Εφόσον τα κουφώματα αλουμινίου του σπιτιού σας έχουν πέσει «θύμα» μούχλας, τότε επιβάλλεται να τα καθαρίσετε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.

Τα κουφώματα αλουμινίου χρειάζονται λογική περιποίηση πριν και κατά τη διάρκεια της εγκατάστασής τους, καθώς και περιοδικό καθαρισμό. Τα τελειώματα μπορεί να φθαρούν από τις οξείες χημικές ουσίες, τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες ή την παραμέληση.

Τέτοιες καταστάσεις συνήθως επηρεάζουν μόνο την επιφάνεια των τελειωμάτων και δεν μειώνουν το «προσδόκιμο ζωής» των κουφωμάτων αλουμινίου. Ωστόσο, τα σημάδια που πηγάζουν από την ανεπαρκή μεταχείριση των κουφωμάτων μπορεί να είναι μόνιμα. Οι επιφάνειες συγκεντρώνουν χώμα και βρωμιά ενώ η στάση του ιδιοκτήτη σε σχέση με την εμφάνιση τους προσδιορίζει τον τύπο της συχνότητας καθαρισμού που αυτά χρήζουν.

Η πλειοψηφία των κουφωμάτων αλουμινίου έχουν εκτεθειμένες γωνίες. Να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτές τις περιοχές ώστε να τις κρατήσετε καθαρές. Η διάβρωση δεν επηρεάζει τα ανοδιωμένα τελειώματα αλλά μπορεί να διεισδύσει κάτω από το χρώμα. Ανεξάρτητα από το περιβάλλον, συστήνεται να καθαρίζετε τις γωνίες κάθε τρεις μήνες. Μερικές περιοχές του σπιτιού μπορεί να ρυπανθούν περισσότερο λόγω του ανεπαρκούς καθαρισμού πλήττοντας δομικά στοιχεία της κατοικίας, όπως τα κουφώματα αλουμινίου.

Η περιοδική συντήρηση, όμως, αποτρέπει τη μακροπρόθεσμη συσσώρευση ρύπων που ενδέχεται να επιταχύνει τη φθορά των τελειωμάτων. Όσο περισσότερο συχνά καθαρίζετε τα κουφώματά σας, τότε καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνετε όσον αφορά τη συντήρηση και τόσο περισσότερα ελαττώνετε τα έξοδά σας.

Η «υγεία» των κουφωμάτων αλουμινίου που θωρακίζουν το σπίτι σας με κάθε πιθανό τρόπο πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων και βελτιωτικών ενεργειών σας απέναντι στην ίδια την οικία σας. Άλλωστε είναι μία ζωτική επένδυση που οφείλετε να διαφυλάξετε με κάθε τρόπο.

Πηγή: www.fenestral.gr